Mauds reflektioner...
 • 25/4 -24 Nu blir det valp i huset i alla fall! Arribas storebror Birk parades Lady Mary i februari och 20/4 föddes 11 valparna! 5 tikar och 6 hanar. Frammåt midsommar är det dags att hämta hem valpen. Om du letar efter en engelsk setter för för jaktprov, kolla in på Vålmossens Kennel.

 • 21/1 -24 Det blir ingen parning då Arriba blev akut sjuk i fredags med bla 40 i temp på natten till lördag, så igår/lördag las hon in då hon hade 242 i sänka. Efter mycket klurande har de kommit fram till att det är lunginflamation. Så tråkigt då jag verkligen sett fram emot denna parning som jag trott så mycket på.

 • 8/1 -24  Arriba har börjat löpa idag så nu blir det parning med Jaktstormens Dovre om ca 2 veckor. 

 • 5/5 -23 Min älskade Rospiga har fått somna in, nyss fylda 12 år gammal. Under den senaste månaden har hon fått väldigt mycket knölar över hela kroppen och fått väldigt ont i ett framben. Sista veckan gick hon på smärtstillande för benet, och var då glad och gosig. Jag såg dock att det gick utför, så hon fick somna in lugnt och fint i mitt knä hos veterinär Carl-Petter med Arriba intill. Min fina tös!

 • 19/3 -23 Arriba vinner segrarklassen med Cert på ÖFK's fältprov på Öland!!! Domare Kjell Gustafsson, domarelev Martin Hallberg. Glad är bara förnamnet :-)

 • 12/11 -22 Arriba vinner segrarklassen på MFK's fältprov på Trossnäs, Karlstad!!! Domare Jan Andersson.

 • 13/6 -22 Rospiga blir Best In Weeken på MFK's klubbhelg vid Götabro genom att komma 6:a i KM apport (av 22 startande) och sedan bli BIR 2 veteran på utställningen.
  Arriba blir bästa tik med CK och Cert och BIM.

 • 25/7 -21 Birgitta tog med Arriba till MFK's klubbhelg i Örebro och ställde ut henne åt mej då jag jobbade, vilket resulterade i ett CK så nu börjar hon närma sig sitt utställningschampionat... Stort tack till Arribas uppfödare Birgitta som visade henne så bra!

 • 3/7 -21 Ställde ut Arriba på MFK's utställning i Hjortsberga föra Marina Bengtsson och till min stora glädje och förvåning blev hon bästa tik med Cert och slutade som BIM!

 • 11/4 -21 Fältprov på Grönsö med domare Lasse Thulin. Det var måttligt med fågel men Arriba utnyttjade den chans hon fick på ett rapphönspar och reste som en kanon. Efter att ha gått bra hela dagen på både fält och skogsbackar belönades hon med 1 pris öppen klass och tar därmed steget upp i segrarklass!

 • Mars -21 Jag har fotoutställning ombord på M/S Eckerö mars-maj. Bilderna hänger i cafeterian, till höger när man kommer in. Välkommen ombord!

 • 15/11 -20 Fältprov på Långtora med domare Torbjörn Larsson. Arriba hade fågelarbeten i sina två första släpp på rapphöns. De var väldans känsliga och lyfte när jag var på väg fram till Arriba, men hon var helt lugn i flogen. Hon fick fortsätta gå hela dagen, men det blev inga fler chanser på fågel. Vi avslutade dagen med 2 pris öppen klass!

 • 30/10 -20 Arriba klarade sin apporttest med glans idag. Domare var Jocke Breimark på Långtora.

 • Mars -20 - april -21 Jag blev dålig under mars 2020, och allt sämre då bla alla leder värkte så jag inte kunde röra mej till slut. Den 18/4 körde syrran in mej till akuten på Norrtälje Sjukhus. De lyckades till slut klura ut att jag fått Vaskulit och skulle förflyttas till Karolinska Sjukhuset i Solna. Det blev plötsligt akut läge så jag flögs med helikopter till KS och låg på IMA en vecka. De bytte min blodplasma sex dagar i följd och jag låg uppkopplad med massor av slangar och syrgas, men sedan började de få ordning på mej och jag kunde flytta till reumatologen. Läkarna berättade att alla inte klarar det jag varit med om, och jag är sjukvården evigt tacksamma samt nära och kära som stöttade på alla sätt. Tack! Ni är fantastiska!!!
  En vecka senare, i mitten av maj fick jag åka hem till setterdamerna som Alice skött om på bästa sätt så de ville knappt flytta hem :-) Jag blev sjukskriven i tre månader då jag tränade för att få tillbaka muskler och kondition. Mitt mål var att klara av ripjakten och att orka vandra de 7 kom ut till vår hyrda stuga på fjället i slutet på augusti. Läkarna var tveksamma när jag berättade min plan, men när jag åkte hem sa de att med min envishet kommer det gå. Det gick och blev en toppenvecka! Det tar ett par år innan de vet om jag blir frisk, så en massa mediciner gäller tills vidare men jag satsar som vanligt på att bli frisk och mår så här långt fin-fint!


 • 26/10 -18. Rospiga placerade sig som 2a med VP i dagens segrarklass på Långtora Hund & Jakt! Domare var Bengt Persson och det blev 6 placerade i segrarklassen, så jag är jättenöjd. Rospigas ända minus var en fallapport hon gjorde när hon fick resa tillsammans med partnern (dagens vinnare Ripfinnarens ZM Enya), och blev lite för het. Bra avslutning på säsongen!

 • 21/1 -18. Äntligen vann Rospiga och jag St Hubertusprovet på Långtora! Det blev en väldigt spännande avslutning då vi var 5 stycken till barrage (final), Ronnye med två fällningar och vi övriga med en fäld fågel och 78 poäng, så jag är så stolt över vinsten! Conny & Södersjöns Ess kom 2:a. Amir dömde i det bistra vintervädret med -15, ingen vind och en svag januarisol. Tack för ännu en jättetrevlig dag på Långtora Hund & Jakt!

 • 9/12 -17. Jag deltar på St Hubertusjaktprovet på Långtora med Rospiga och Nasti. Rospiga går kanonbra, men går efter i resningen av fasan så jag kan inte skjuta då hon är i skottlinjen. Dock 66,5 poäng utan skott. Nasti ser till att vi kommer till final med en fäld fasan och 74 poäng. I finalen får vi ge oss för Conny Andersson & Södersjöns Ess, då Nasti har lite för dålig kondis, och vi slutar 2:a vilket jag är jätteglad för! Tack Birgitta för att jag får låna goa Nasti!

 • 7/10 -17. Rospiga vinner segrarklassen på NNFK's sista fjällprov för säsongen för andra gången, men denna gång med Cert! Jag tror aldrig jag sett henne gå så kanonbra under ett helt prov. Domare var Björn Schölberg och snön föll i mellanåt tät över Vallarfjället. Ingen annan placering i skl. Vi fick därmed en inteckning i NNFK's VP Setterplankan. Ett mycket vackert VP, donerat från Finska Hönsehundsklubben för många år sedan. Tack NNFK och alla deltagare för ännu ett jättetrevligt prov!


 • 15/9 -17. På MFK's fältprov på Nederby idag vann Angeta Andersson med Red Garlic's Sweet Potato 1 skl och Rospiga blev 2 skl, så jag är så glad! Domare var Niklas Bodin och skytt/markledare Claes Carnbring. Inga fler hundar placerade sig av de 13 startande.

 • 19/8 -17. Jag fick den stora äran att fota Therese och Andreas bröllop i somras. Det var något nytt för mej, som annars mest bara fotar djur och natur och helst i full fart, men väldigt roligt och en superfin upplevelse. Här finns några bilder som jag tog nere vid Nothamn, mellan kyrkan och middagen.

 • 18/6 -17. I helgen har Mellansvenska Fågelhundsklubben haft klubbhelg med utstsällning, KM Apport och kurs med Mattias Westerlund/Hundskolan Vision på Herrfallets Camping. Jag startade Rospiga på KM och hon blev nr 5 att plocka in de 3 dummiesarna på stipulerad tid (2 minuter) av 12 startande, så jag är nöjd. Det var bara 5 som klarade tiden.

 • 25-27/5 -17. Har precis kommit hem efter tre jätteroliga dagar med med massor av sol och värme hos Östsvenska Fågelhundsklubben på Elmia Game Fair i Jönköping. Vi har visat upp våra stående fågelhundar på fält, deltagit i rasparader och raspresentationer och jag har haft apport clinic tillsamans med vorstehklubben. Full fart och massor av folk! Tyvärr har jag inte haft möjlighet att fota, då jag haft fullt upp med uppdrag och inte kunnat ha kameran med. Härliga dagar med solsken och värme. Tack Östsvenska Fågelhundsklubben och Eva Granfeltd för att jag fick komma!

 • 20/5 -17. Tyvärr blev det inga valpar för Peggy Sue, men vi hoppas på ett försök till i höst. Rospiga mår bra och vi kör rehabilitering på hemmaplan. Nu hoppas vi på att värmen ska komma så det blir en fin vår och sommar, men längtar till hösten!

 • 29/3 -17. Rospigas storasyster Ohlsmyrens Peggy Sue är parad med Heegårds Zuki, så nu hoppas vi att det blir en liten tös till oss framöver i den kullen då det inte blir någon kull här hemma. Rospigas rehabilitering rullar på, och i morgon blir det återbesök till fysioterapeut. Hon börjar komma i kondition igen och vi tränar på morkullorna så mycket vi hinner.

 • 19/2 -17. I veckan var jag till Albano för en magnetröntgen på Rospiga, då hon ännu haltar efter vila. En neurolog gick först igenom henne grundligt, men hittade inget märkvärdigt. Röntgenbilderna skickades till USA för avläsning av en specialist, men de kunde inte heller hitta något som kan sättas i samband med hältan. Blodprov kollades då för att se om det är någon inflamation i en muskel e.d, men allt är bra där också. Mycket förbryllande, men skönt att veta att ryggen är ok. Nu ska vi träffa en sjukgymnast framöver för att få lite övningar så jag själv kan jobba med henne då hon stretchar dåligt. Men först åker vi upp till Jämtland för lite frisk luft på fjället!

 • 26/12 -16. I dag var det St Hubertusprov på Långtora igen. Eftersom Rospiga ännu är halt till och från, så startade jag bara Vallarfjällets A-Nasti och vi tog oss till final och vi blev 2:a! så jag är så glad! Nasti och jag funkar bättre och bättre i hop, så det är så skoj och härligt att jag får låna henne av Birgitta. Jocke Nordell vann med sin bracco italiano tik Guida, som skötte sig fint och apporterade utmärkt! Nu är det bara att jobba vidare, och framför allt med skyttet, och se fram mot nästa års prov.

 • 15/11 -16. Rospiga fick dispens av veterinären att delta på St Hubertusjaktprovet på Långtora i lördags, och hon skötte sig galant. Lättförd och målmedvett jobbade hon sig genom marken, och presenterade två fina fågeltagningar. Underbara hund! Jag däremot förstör allt genom att bomma första chansen och glömmer sedan säkringen vid andra fågelarbetet...
  Efter grundomgången låg vi på delad 2:a plats med 64 poäng, men 1:an och den andra 2:an hade fält varsin fasan och de gick därmed till final. Ronney Sahlberg vann med sin gordon Zettertjärns Unzip "Azzi" och Conny Andersson med pointer Södersjöns Ess blev 2:a. Grattis till grabbarna!
  Jag fick åter nöjjet att föra Vallarfjällets A-Nasti, och hon hade ett stånd men jag han inte fram innan fasanen lättade. Vi slutade dock på 3:e plats efter grundomgången med 58 poäng, men det blir revanch för mej och Nasti 26/12 då det blir ett St Hubertusprov igen på Långtora.

 • 12/11 -16. Rospiga har inte velat hoppa upp & ned från bilen, sängen, soffan... sedan en tid, så det fick bli röntgen och vidare remiss till Albano Djursjukhus. I går var vi dit och tyvärr har Rospiga fått en skada i bäckenet/ryggslutet, men de kan inte säga exakt vad det är. Vi fick dispens för att starta på dagens St Hubertusprov, där hon skötte sig galant och var så följsam och härlig att föra, och presenterade två fina fågelsituationer där jag bommar i första och glömmer säkringen i nästa... Nå, nu är det 2 månaders vila som gäller och antiinflamatoriskt. Tyvärr blir det ingen parning då bäckenet luckras upp vid graviditet och kan göra skadan värre. Så tråkigt, men nu hoppas jag bara att Rospiga ska bli bra igen så hon kan jaga och tävla.

 • 5/11 -16 Jag fick föra Vallarfjällets A-Nasti till 2 ökl på MKF's fältprov på Långtora 5/11. Nasti fick gå 45 minuter med härlig fart och stil. Hon hade två fågelarbeten på rapphöns med godkänd apport, men reste lite för försiktigt för en högre premie. Superkul och stort tack till ägaren & uppfödaren Birgitta Winberg för att jag fick förtroendet!
  Domare Vibeke Lorentzen Anderssons kritik: EST J VALLARFJÄLLET'S A-NASTI SE23942/2011, äg Birgitta Winberg, Storvreta, för Maud Matsson. Direkt efter släpp sekunderar Nasti partners stånd. Nasti jagar mycket effektivt på fälten och jagar med utmärkt söks bredd och reviering. Hittas i stramt stånd, blir något trög i resningen men går på två steg och rapphöna lättar precist för henne, komplett lugn i flog och skott. Godkänd apport på utlagd rapphöna. Släpps på tillsammans med partner och Nasti gör två slag och hittas i nytt stramt stånd, något trög i resningen men går på några steg och rapphöna lättar precist för henne. Komplett lugn i flog och skott. I senare släpp hittas Nasti i stånd som visar sig vara att hundarna sekunderar varandra. Denna mycket effektive jakthund tilldelas 2 premie ÖKL. Släpp tid 45 minuter.

 • 21/5 -16 SE UCh Ohlsmyrens Rospiga! Idag tog Rospiga sitt 3:e CK på ÖSFK's utställning i Linköping och blev därmed Svensk utställningschampion! Lärka fick också visa upp sig i ringen, och även hon fick exellent och CK! Domare Nils Erik Nilsson "Ölands-Nisse".

 • 8/2 -16 Tyvärr visade ultraljudet att Rospiga är tom, så inga valpar i år. Eftersom Jagter är en så härlig hund, och jag tror så mycket på den här kominationen, så gör vi om parningen i höst/vinter med lite mer planering så det lyckas.

 • 2/2 -16 I början på nästa vecka blir det ultraljud för att se om Rospiga har några valpar i magen. Det sista som överger människan är hoppet, så jag har ännu ett stadigt tag om mina tummar...

 • 23/1 -16 Det är inte lätt med kärleken, vare sig bland 2- eller 4-benta. Rospiga ställde upp sig 3 gånger för Jagter, men det är tveksamt om det hann bli någon parning då hon "drog sig ur" när det började hetta till. Om några veckor vet vi hur det blev, men chansen till dräktighet är mycket liten.

  Eftersom vi tror så mycket på kombinationen, kommer vi prova igen till nästa löp om det inte blir några valpar nu. De har varit tillsammans i nästa 2 veckor nu och lärt känna varandra, så förhoppningsvis går det bättre nästa gång.

  Vi har fått lära känna Jagter under dessa veckor, och det är en härlig hund. Mentalt otroligt stabil och lätt att ha att göra med. Dessutom en underbar kelgris som gärna ligger i knät eller sitter tätt intill.

 • 1/1 -16 Upptäckte i kväll att Rospiga har börjat löpa. Det innebär att det snart är dax för ett besök till Norge och NJCH Östheias Eend Jagter. Går allt som tänkt, blir det valpar i mitten i mars.

 • 19/12 -15 Äntligen dags för St Hubertusprov igen, på Långtora Hund & Sport. Vi hade en 4:e plats från förra årat att försvara (13 startande då). Endast 5 personer till start denna soliga lördag, med svag sydvästlig vind (hur kan man spendera en lördag bättre än med detta!). Rospiga och jag gick ut som sista ekipage, med vetskap om att 3 fält varsin fasan. Rospiga var väldigt följsam men slarvade lite och stötte en fasan (väldigt svag vind), och där rök 5 poäng. Hon hittade löpor på fältet efter fler fasaner, men ingen var kvar och till slut gick vi in i enbacken, där det är tätt och besvärligt. Rospiga stod och följde på fasaner som löpte undan, medan jag kämpade för att försöka hitta henne och följa med inne i de täta enesnåren. Tur att man får använda pingla på hunden. Annars hade det varit nästan omöjligt.

  Till slut blev det fast stånd, men vid resning var det så tätt så jag chansade på skott, då tiden nästan var ute, men det blev bom... och -5 poäng. Vi slutade på 52 poäng (av 100 möjliga), vilket var 3:e bästa trotts att jag inte fält fågel. Förutom frustrationen att inte lyckas fälla fågel, är jag nöjd med Rospiga och mitt resultat: Presentation. 5 p av 5 möjliga. Vapensäkerhet & hantering: 10 p av 10. Placering av skytt: 8 p av 10. Uppmärksam som jägare: 10 p av 10. Använding av terräng: 9 p av 10. Hundens sök & förarkontakt: 15 p av 15. Stånd: 5 p av 5/stånd. Skott på fågel: -5 (bom). Stöt av fågel: -5. Grattis till Torbjörn Månsson & weimaran Sniper's Luke som vann och Micke Larsson med gordonsetter Isliljans Yarrak som kom 2:a! Tack Amir för en rolig och lärorik dag, och Micke för att du fotade när jag hade annat att göra ;-)

  Rospiga jobbade så bra på St Hubertusjakten

 • 28/11 -15 Gick hundförare med Rospiga på en fasanjakt i dag med ett gäng trevliga älgjägare på en väldigt fin och välskött mark där mycket gjorts för att fasanerna ska trivas. Vädret var lite motsträvigt med hård sydvästlig vind och regn, så fasanerna var väldigt knepiga och sprang tills de inte hade skydd och då flög de. Rospiga kämpade som vanligt tappert, och fick till några situtioner men alla fasaner överlevde (jägarna var nog inte vana vid flygande älgar :-) ). Tyvärr skar Rospiga upp en tass, så nu får hon vila tills det läkt ihop. Skadan sitter dock på ovansidan av tassen, så det borde läka ganska snabbt.

 • Får väl skriva något om provet på Långtora 30/10 -15...
  I dag gjorde jag inte det jag säger åt alla andra att göra, jag litade inte på min hund... och då blir det fel :-(
  2:a släpp: Rospiga fattade stånd på stubben där jag uppfattat att hunden i släppet innan apporterat, och trodde därför att hon stod på vittring från den nyfällda fågeln. När partnern kommer bakifrån och springer förbi och rundar henne innan den sekunderar, så är jag säker på att det inte finns någon fågel, då den borde lättat när partnern sprang precis framför henne. Domare och skytt ber mej resa ändå, så jag ger ett väldigt glatt och tydligt resningskommando då det kan vara svårt att resa om det inte finns fågel. Men visst finns det fågel och Rospiga reser en rapphöna i fantastisk fart och stil och går efter, och jag får inte stopp på henne... I framtiden ska jag lita på henne även om hon står mitt på en asfalterad väg...
  När provet är slut och vi är på väg tillbaka till bilarna, fattar hon stånd i kopplet där övriga redan passerat. Några vill fota henne och jag får tillstånd att släppa och ber henne resa. Det är en fasan och hon är helt lugn i flog och sätter sig... men då var det ju redan försent...

 • 10/10 -15 Har varit t/r Sundsvall idag med Rospiga för att delta på SKK's utställning. Domare Petter Steen tyckte hon var en "söt liten tik av mycket god typ..." och gav henne Excellent men höll inne CK, så vi får fortsätta ställa ut nästa år för att jaga sista certet för championatet. Hade trevligt sällskap med Anki Olsson och hennes gordonkille Agge.

 • 3/10 -15 Rospiga vann NNFK's segrarklass i Ramudberget idag, så jag är så glad!!!!!! Hon var den ända av hundarna som lyckades med de knepiga riporna denna soliga dag. Domare Niklas Bodin, skyttar Ronny Andersson och Stefan Sandnes.

 • 19/9 -15 Det blev ingen placering på jaktprovet på Nederby i går, men Rospiga skötte sig bra och tassen höll, så jag är glad ändå. Hon började första släpp med ett sök som var lite hit och dit, men i andra släpp revierade hon ett stort fält fantastiskt bra. Tyvärr ingen fågel i någon av de första släppen. I 3:e släpp visste vi att det var massor av fasaner i en gräsmark framför oss. Jag lät Rospiga ta ett slag på fältet först medan partnern gick rakt fram och fattade stånd vid ett buskage. Rospiga kommer in och sekunderar stilfullt tills partnern rusar in i den täta gräsmarken och fattar stånd. Allt detta hände på ca 30 sekunder, så det gick fort. Rospiga fick ett släpp till (dagens sista) och jag satsade på att pressa fram henne mot en intressant parti på fältets ena kant. Då det örsregnat hela dagen och alla fält var blöta som risodlingar, var det i kanterna som fåglarna satt, därav min satsning. Rospiga fattar först stånd vid ett dike mot ett elstaket. Jag får henne att resa ner i diket snett mot mej, och det verkar inte vara el på staketet som tur är. Ingen fågel kvar, så vi fortsätter mot kanten som jag och partnern spanat in. Rospiga går in men kommer straxt ut, så ingen fågel där. Båda hundarna går fram efter kanten och Rospiga vänder sedan tillbaka mot mej och stöter en rapphönskull på stubben... Hon är helt lugn i floget, men dagen och provet är slut. Det gäller att vara lagom offensiv, och nu tröck jag fram henne lite för hårt så hon kom i fel vind...

 • 12/9 -15 Planen var att starta Rospiga på fjällprovet i Bruksvallarna 13/9, men efter att hon skar upp trampdynan på en baktass får hon vila sig i form inför rapphönspremiären med hundförajobb och fältprovet på Bolunda 18/9. Så här långt ser det ut att läka fint, så nu gäller det bara att få igång henne försiktigt så hon inte exploderar när det är dax... Lärka njuter av att få all frihet för egen del :-)

 • 22/8 -15 Rospiga tog CERT på SKK's utställning på Täby Galopp idag. Domare Aase Jakobsen. Solen flödade över utställningen i bästa högsommarväder. Vilken dag!

 • 13/8 -15 Sköt en räv i kväll och en i förrgår. Även om rävarna bara låg 15 m från skottplatsen, lät jag Lärka spåra dem då hon gillar jobbet och gärna tar ett nappatag med räven om hon får chansen. Det är Skedoms-blodet som svallar när det gäller rovdjur :-) Min gamla Skedoms Foxy (Lärkas farmors helsyster) var lika dan.

 • 25/7 -15 Lärka löper för tredje gången i sitt liv, och det låter väl inte så märkligt, men hon är 5,5 år så hon har varit restriktiv med sina löp. Hon löpte senast för 13 månader sedan, och Rospiga hakade inte på då utan höll sej till vinterlöp så jag hoppas det fortsätter så... En månad kvar till ripjakten!

 • 13/6 -15 Rospiga blev bästa jaktmeriterade tik med excellent på utställningen i Säter idag, domare Patrik Ragnarsson. I KM-apport tog hon in 3 av 4 dummies innan tiden (3 min) var ute, så hon blev oplaserad. Hon jobbade dock mycket bra men behöver träning på att söka längre bort från mej.

 • 24/5 -15 Rospiga tog sitt första Ck idag på utställningen i Brunflo, domare Hilde Kvithyll. Superkul! Nu ska vi försöka få ihop två till så blir hon utställningschampion :-)

 • 26/4 -15 Valpar planeras till vårvintern 2016 u. J Ohlsmyrens Rospiga e. NJCH Østheias Eend Jagter. Eend Jagter är en mentalt och jaktligt mycket bra hanhund som ännu vid 9 års ålder hävdar sig i segrarklass (slutade vårsäsongen 2015 med 6 VK på fjäll) och är far till bla kullsyskonen SE JCH Ohlsmyrens Peggy Sue och NO JCH Ohlsmyrens Jagters Seun som har samma mor som Rospiga. Jag tror det kan bli en riktigt bra kull med bra mentalitet, dreserbarhet och jaktlust. Mer info finns här!

 • 6/12 -14 Rospiga & jag deltog på St Hubertusprovet på Långtora idag och kom 4:a med 69 poäng. Totalt startade 13 ekipage. Rospiga var enda engelsk setter och jag enda dam. Är supernöjd med dagen och ser fram emot nästa år!

 • 6/11 -14 Rospiga har blivit godkänd som SSK Avelstik.

 • 3/8 -14 I augustinumret av tidningen Allt om Jakt och Vapen har jag två uppslag med bilder av stående fågelhundar på fält och fjäll. Avbildade är Briz, Birk, Rospiga, Lärka, Kasper, Snobben, Mig, Pandora och Ally. Kul!

 • 18/6 -14 Nu har Rospiga jag gjort premiär på lydnadsprov. Jag tävlade för ca 10 år sedan, och reglerna har förändrats en hel del, men det var lika kul även om vi ännu inte hunnit träna in alla moment. Förhoppningen var att klara ett 3:e pris, och det gick trotts två nollor, och vi fick vi ihop 128 poäng. Mest glädjande var att vi fick 9 på helheten! och domaren sa att trotts nollorna så ser han kvaliteter hos Rospiga så nu börjar vi träna på allvar och kommer igen framöver.

 • 12/6 -14 I helgen var vi till Säters Camping där MFK hade klubbhelg med utställning och KM-Apport bl.a. Rospiga fick Exelent på utställningen pga att hon rör sig så bra. Jag lyckades inte ställa upp henne för domaren, så till slut sa han "låt henne sitta för hon ser för jävlig ut när hon står. Nä, föresten, hon rör sig så bra så spring några varv till i stället" :-) Så det gjorde vi! På eftermiddagen var det dags för KM-apport och det blev rekord med 20 deltagare! Fyra dummies skulle hämtas in på max 3 minuter. Endast 4 hundar klarade alla, och Rospiga blev nr 4 då hon klarade det på tiden 2.59!
  Lärka var med men slapp delta i utställning och apportering, då hon inte är så road av sån't... Hennes tå har klarat sig bra så här långt. Hon äter "grönläppad mussla" som är både antiinflamatorisk och smärtdämpande, och det verkar vara bra. Lärka har börjat löpa idag, för andra gången i sitt liv. Första gången var för nästan 1,5 år sedan, så hon tar det lugnt.

 • 28/4 -14 Vårvintern blev fantastisk på flera sätt, men framför allt att Rospiga tog 1 Hp ökl 13/4 på MFK's fältprov på Kungs Husby och helgen innan 2 ökl på Gotlands varska rapphöns. Grunden till hennes framgång har vi lagt genom träning hos Amir på Långtora Hund & Sport, och sedan har vi finslipat formen i vår på morkullorna som blev kvar här i Roslagen ovanligt länge pga snön som kom tillbaka i mitten av mars.
  Lärka blev tyvärr halt under vintern och efter röntgen konstaterades att hon har pålagringar på två leder i innertån på vänster framtass. Det blev vila 1 månad och sedan sakta bygga upp igen. Troligen kommer hon få amputera tån framöver, men vi hoppas kunna vänta då hon ännu är så ung.
  Nu ser jag fram mot hösten med ripjakt och start i segrarklass. Härliga tider!

 • 12/1 -14 Nytt år och nya förväntningar och förhoppningar. Rospiga löper för andra gången i sitt liv, 11 månader sedan första gången. Lärka har ännu bara löpt en gång och hon fyllde 4 år på julafton, så jag tycker väl det vore dags för henne med. Vi får väl se vad hon tycker... Äntligen snöar det här i Roslagen, och jag hoppas vi får ha den kvar ett tag nu. Sitter och kikar i jaktprovsprogrammet, och det blir nog några prov redan i vår. Spännande fortsättning följer... Gott Nytt År till er alla och jag hoppas vi ses under året!

 • 7/7 -13 Vi har varit till Jämtland på sommarkurs hos Kina/Zettertjärns. Superkul, bra väder (bra när man tältar), vacker läge med utsikt över Kallsjön och Åreskutan. Förutom att träna hund har vi bastat, badat tunna, ätit underbart god mat och haft otroligt skoj. Kan man ha det bättre! Innan vi åkte hem passade jag på att göra apporttest med Rospiga, och det gick fint! så nu är det klart.

 • 10/6 -13 I helgen var vi på MFK's klubbhelg i Säter och Rospiga skulle ställas ut. Eftersom hon ville lägga sig när jag skulle prova att ställa upp henne, bad jag duktiga Nina Krumlinde visa henne åt mej. Hon ställde upp henne jättefint och Rospiga fick väldigt fin kritik. Tack Nina! Tyvärr ville hon bara till mej när de skulle springa i ringen, så domaren Eva Jönsson sa att pga av det (rör sig lite bundet) får hon bara Very good trotts att hon är värd bättre. Jag fick lova att gå hem och träna så jag kan visa henne själv framöver. Ok, då är det inte bara apportering vi ska träna på framöver ;-)

 • 28/5 -13 I helgen var vi till Junsele för en föreläsning med Barbro Börjesson och mentaltester av en massa jakthundar av olika raser. På söndagen testade jag Rospiga och Lärka och är supernöjd med resultaten! Det viktigast av allt är nervkonstitutionen och där fick båda kanonbetyg. Lärka nervfast (högsta betyget) och Rospiga relativt nervfast och enligt Barbro troligen nervfast om 1-2 år då hon vuxit till sig. Min förhoppning är att Rospiga blir vår nya avelstik, och det ansåg Barbro var helt rätt!

  Fick även svar på varför Lärka är så knepig att dressera. Hon har ett stort mod och i kombination med sina goda nerver och obetydliga kamplust gör det att hon inte tar åt sig av korrigeringar. Nå, med list så ska det nog bli en bra jakthund av henne, även om hon kanske aldrig blir en provhund. Nerverna och modet gör henne till en enkel hund att ha omkring sig då hon aldrig behöver bli rätt eller stressa upp sig. Och så är hon ju väldigt rar, vår lilla Lärka.
  Båda har god/mycket god koncentration och mycket snabb avreaktion, så de reder upp det mesta snabbt.

 • 4/11 -12 Rospiga tog 2 ukl på MFK's fältprov på Långtora!!! Situationen blev lite ruggit då hon stod i diket vid en väg där det plötsligt kom en lastbil, men med rådigt ingripande av partnerns förare, domare, skytt och en uppmärksam chaufför gick det bra och blev ett pris. TACK! av hela mitt hjärta!

 • 13/10 -12 Det var skoj att komma med till Fjällpokalen och vi låg 4:a efter första rundan på bra sök. Ettan och tvåan hade fågelarbeten och trean var den pointer Rospiga gick mot i sitt släpp, så jag var jätte nöjd. I Rospigas andra släpp ser jag en ripkull komma mot mej över en kulle och straxt efter Rospiga... Jag anar att jag inte kan stoppa henne så jag kallar in i stället, och hon lyder! Domarna är nöjda och ber mej skicka ut igen. Jag kan nu välja att skicka bort från där riporna satt eller tillbaka dit och hoppas på en kvarliggare och att hon klarar den... Friskt vågat, hälften vunnet... så jag skickar tillbaks där de satt. Det finns en ripa kvar men Rospiga är för orutinerad och jag ser bara fågel i luften och Rospiga efter... Får stopp på henne efter ca 30 m men det är för långt i Fjällpokalen och vi får tacka för oss. Vi försökte i alla fall och hon hittade fågel, vilket inte alla gjorde :-) Bilder från provet finns här!

 • 15/9 -12 Start på MFKs fältprov på Långtora idag och Rospiga tog 3:e pris i unghundsklass!!! Domare Lasse Thulin.

 • 6/9 -12 Vi har fått start till Fjällpokalen!!! Med skräckblandad förtjusning kommer tiden rusa fram till 20/9 när Rospiga och jag kommer vara bland de 22 hundarna till start i Bruksvallarna för året Fjällpokal. Träningen inleddes idag och bilder finns här!

 • 4/9 -12 Är superlycklig för både Rospiga och Lärka är PRA fria!!!! Här finns listan över alla testade settrar och mer info.

 • 15/8 -12 Rospiga är hd-röntgad med resultat B. Tog även PRA-prov på Rospiga och Lärka, men vi får nog vänta några veckor innan resultatet kommer... I övermorgon åker jag och setterdamerna upp till Ljungdalen för bl.a några dagars träning hos Evelina och JOY Event Hunt & Health. Ska bli härligt!

 • 24/6 -12 Fick nyss besked om att Borta Med Vindens Aquilo fick somna in i måndags. Aquilo blev 13 år och har haft ett bra liv. Johan skrev: "Aquilo gav mig många fina minnen och upplevelser på ripfjället, på jaktprov och träningar. Han har varit med hela tiden under en händelserik period i livet och det känns som det fattas något nu när han är borta.". Romarna kallade nordanvindens gud Aquilo, och flyga fram som en kraftig nordanvind - det kunde Aquilo!

 • 10/6 -12 Ställde ut Lärka och Rospiga på MFK's utställning i Garpenberg med Stephanie Giesecke som domare. Tyvärr var rasstandarden ändrad för våra engelska settrar så minimimåttet för tik är 61 cm nu... vilket innebär att mina damer var alldeles för små. Förutom höjden fick de dock bra kritik. Lärka har ett lite för kort kors och fick Good medan Rospiga fick Very Good.

 • 31/3 -12 Rospiga och jag har varit på en liten turne i fjällvärden 16-25/3. Vi började i Sälen med jaktprov. Det var premiär för Rospiga med vinterfjäll och skidor, men som synes av kritkern från provet så verkade hon fatta ganska snabbt vad det gick ut på.

  Från Sälen fortsatte vi upp till Mittådalen där Maggan med Speed mötte upp. Vi hade frisk vind och en hel del duggregn under veckan så föret blev tungt och vi kunde inte vara ute så långa dagar på fjället för hundarnas skull. Därmed blev det inte så många fågelkontakter som önskat och på lördagen var det dax för jaktprov igen. Roar Ödegård dömde NNFK's prov på Vallarfjället nord. Rospiga hittade fågel i andra släpp, men jag hann inte fram innan hon och riporna flög... men hon jobbade jättebra hela dagen så jag tror det blev bra kritik. Nu får vi träna och se fram emot hösten.

 • 19/10 -11 Idag kom beskedet att Lärka har B på sin hd-röntgen, och det känns förståss jätebra! :-)

 • 28/8 -11. I dag har Lärka blvit MH testad på Häverö BK, domare Monica Söderström. Resultatet blev ungefär som jag trodde, och protokollet kommer snart ut på hemsidan.

 • 19-27/8 -11 Vi har varit i Bruksvallarna och tränat på Mittådalens träningsmarker (bilder finns här!). Vissa dagar har vi haft bra med fågel och andra sämre. Lärka är en storgångare (Skedoms-blodet...) och har varit veckans fågelfinnare. Sista dagen gick hon dock lite väl stort när det var väldigt öppet så hon hade koll på mej, så där måste jag börjar plocka in henne. Rospiga har gått med i koppel och förhoppningsvis lärt sig en massa av att betrakta. Hon har fått var lös vid fikapauser och jagar då lämmel med stor entusiasm... Intresset för fågelvittring är också stor, och hon har ett litet bra sök i fin fart och stil så det blir nog bra när hon får växa till sig. Sista dagen när vi var en dryg km från bilen och hade kopplat, fick hon kuta lös och stukade eller bröt en tå på vänster bakben. Ska uppsöka veterinär i morgon för röntgen.

 • 21/5 -11 Rospiga ha flyttat in! Resan hem gick kanonbra och nu har hon kollat in huset och närmsta omgivningen. Det här blir bra!!! Rospigas sida finns här!

 • 6/5 -11 Rospiga njuter i solskenet. Nu är det inte många veckor kvar innan vi får hämta henne.
  Foto Roland Ohlsson
 • 110506

  23/4 2011
 • 23/4 -11 En påskhälsning från valplådan har inkommit. Rospiga tar en lur ute i solen. Tack Roland för bilden!

 • 22/4 -11 Roland konstaterade att en Rospiga inte kan vara vit&svart så då vet vi vem som flyttar hit, och jag är jätteglad för det! En vit&röd Rospiga känns som en fullpoängare :-) och bättre påskägg kunde det inte bli!

  J Berkjestölens Hi-speed
  NJCH NUCH
  Limingruets Hi-Troll
  NJCH N S UCH Berkjestölens Hi-Treff
  Lurusneisas B-Tara
  NJCH
  Berkjestölens Kaisa Krabat
  NJCH Black
  NJCH Berkjestölens Vicky
  SJCH
  Klokkerholmens
  Sue-Sine
  Heggebakken´s Smirre  Kogtveds E Philip 
  Mofjellets Fauna  
  Ohlsmyrens
  Tyri-Vår
   NJCH
  Hallråàs Karras 
  J Siri


 • 19/4 -11 Nu har jag varit och hälsat på valparna hos Roland och de är förståss jättefina. En hane till vänster (tricolor) och två tikar till höger (vit/röd och vit/svart).
  Mamma Klokkerholmens Sue-Sine var kelig och go och hade inget emot att jag fick fota och pyssla med valparna. Mer bilder kommer snart. Här finns Ohlsmyrens hemsida.

  17 april 2011
  17/4 -11 Smirre, Rospiga & Black Betty

 • 26/3 -11 födde Klokkerholmens Sue-Sine 3 valpar, varav 2 tikar, så går allt väl nu så får vi en lillasyster till Sunnie i slutet av maj. Bilder finns här på Ohlsmyrens hemsida. The puppies are born!

 • 7/2 -11 Sunnies mamma Klokkerholmens Sue-Sine parades 23 februari med Berkjestölens Hi-Speed, så nu håller vi tummar och tassar för att det blir en liten tikvalp till oss framöver. Sunnie's mother Klokkerholmens Sue-Sine is mated with Berkjestölens Hi-Speed 23/2 and we keep oure fingers crossed and hope for a new puppie this spring.

 • 9/12 -10 Lördag 18/12 ska Lärka och jag stå i SSK's monter på Stora Stockholm/HUND2010 från 10:30 och några timmar frammåt, så kom och hälsa på om du är där.

 • 16/9 -10 Fällde första fåglarna för Lärka idag på rapphönspremiären, och hon skötte sig bra. Hade en kompis med för att hålla i linan men Lärka var lugn i flog och skott, så jag är supernöjd. Hon fyller 9 månader om en vecka, så det är en ung tös ännu. Monicas jaktlabbe Carat var med som apportör.
  I shoot the first birds for Lärka today and she worked very well!

 • 12/6 -10 Lärka har varit på MFK's utställning i Herrfallet och trotts hopp och skutt i ringen blev det 1 Hp för domare Marie Nylander :-) Bilder från utställningen finns på MFK's sida här!

 • 10/6 -10 Det har inte gått att uppdatera hemsidan på en dryg vecka pga serverbyte, men nu verkar det rulla på igen så det kommer lite vartefter. Bla är Torstis Corner uppdaterat.

 • 1/6 -10 Nu jagar även Birk med Foxy, Briz och de andra i de eviga jaktmarkerna. Birk var "sista valpen" i kullen och där köparna igentligen ville ha en tik, men tog Birk då de var ute efter stammen. Birk blev till vår oerhörda stolthet Norsk Jaktchampion tillsammans med sina ägare Berit & Jon Magnar. Birk var en rejäl hanhund med lika okuvlig jaktlust som sin mor Foxy. Birk blev far till en valpkull med Tyrieldens Speedy, så blodet förs vidare.
  NJCh Borta Med Vindens Birk

 • 24/3 -10 I kväll fick vi besked om att Aqui har fått somna in då det upptäcktes att hon hade en stor tumör i magen. Hon var den av Foxys avkommor som mest liknade sin mor, både till utseende och temperatment. En underbar hund och jaktkamrat som alltid presterade på topp. Tyvärr användes hon aldrig i aveln pga en c-höft. Jag är tacksam för att jag fick träffa henne en sista gång när jag var till Gotland och hämtade Lärka för en månad sedan. Då satt hon bredvid mej på soffan, och på min andra sida låg Sunnies syster Selma. Ett minne jag bär med mej av dessa underbara hundar...

 • 7/3 -10 Lärka flyttade in till oss den 25/2 och vi är med hund igen. Stjärnvallens Lärka är född på julafton och därmed 2 månader och förståss en engelsk setter ;o) Hennes far Stjärnvallens Sofus är kusin med Briz och deras mödrar var helsyskon men i olika kullar, så jag hoppas vi får tillbaka lite av Skedoms-blodets finess. Mamma är Karsnäs Mabel som kommer från linjer som varit framgångsrika på framför allt fällt men även fjällprov. Nu hoppas jag att vi har de goda dagarna framför oss och att Lärka om ca 1 år får sällskap av en lillasyster till Sunnie.
  New puppie! Stjärnvallens Lärka have moved in!

 • 19/2 -10 Sunnie har varit halt i ca 2 veckor så hon röntgades på Ultuna idag och de konstaterade att både armbåge och bog är slut på båda frambenen så hon fick somna in... Det är så sorgligt och tungt för hon var en så härlig hund men som Torsti sa, hon var för bra för att vara sann. Älskde lilla Sunnie som såg allt som en utmaning som kunde övervinnas med kamp och glimten i ögat. Hon blev 6,5 månad.
  Sunnie is gone. She has limbed on her front legs the last 2 weeks and when the vet x-rayd her legs today she found that both her shoulders and elbows was damage from osteochondros and it was nothing to do. It is so sad, she was to god to be true... Read more at Torstis Corner

 • 12-13/12 -09 I helgen har det varit HUND 2009 på Älvsjömässan. Engelska setterklubbens monter fick hedersomnänande och jag är jättestolt för det var mina bilder på Briz, Sanne & Tigger som Lena Emmoth använt. Där visades också en film om jakt med es.
  Motivering: På ett enkelt sätt har rasklubben fått rasen och dess användningsområden att framträda.

  HUND 2009, Stockholm International Dog Show. The exhibition is one of the year's largest dog shows. This year The swedish english setterclub ass. breedmonter got a honourable mention. I'm so proud because it was my pics used in the monter :-)

 • 9/12 -09 Fick besked om att Briz bror Boogie dog oväntat igår. Boogie "Buggi" har haft ett härligt liv som jakt- & familjehund. Nu får han jaga med Briz, Foxy, Charm och de andra...

 • 3/11 -09 Veterinären ringde idag för att bekräfta att det var tumörer i lungorna. Livet är hårt men Sunnie tar oss vidare...

 • 27/10 -09 Våra hjärtan blöder, vår älskade Briz är borta... Hon fick somna in idag på Ultuna. Troligen tumörer i lungorna men klart besked kommer när oduktionen är klar. Livet är hårt när man mister en älskad hund och jaktkamrat allt för tidigt. Tack Briz! för allt vi gjort tillsammans, från att jag slet mitt hår i förtvivlan över dej när du jagade fågel hej villt över fjäll och fällt som ung och tills du blev en underbar vuxen hund som jag fick uppleva så mycket skoj med. Läs mer på Torstis Corner. Our hart is bleading, Briz is gone... Probably induration of the lungs from tumour. Read more at Torstis Corner

 • 29/9 -09 Äntligen har vi blivit med valp igen. Ohlsmyrens Sunshine "Sunnie" flyttade in till oss idag. En pigg, glad och ganska orädd liten settertös. Spännande fortsättning följer!
  New puppie! Ohlsmyrens Sunshine "Sunnie" have moved in!

 • 19/9 -09 Briz tog 3 ökl på SSK's fälltprov på Långtora!/Briz took a 3:e prize at The English Setterclubs Fieldtrial!

 • 27/8 -09 I går kväll kom Briz och jag hem efter en vecka i Jämtland med främst träning på fjäll och en dags skogsjakt på premiären. Bilder kommer snart. Vi var också och hälsade på Roland, Sue och valparna. En väldigt jämn kull storleksmässigt och alla ser så pigga och fina ut.
  Ohlsmyrens Peggy Sue, Starshine, Moonshine & Sunshine 090824
  24/8 Någon av dessa töser kommer flytta hit. Visst är de fina! One of this bitchpuppis will move to us in the near future (born 4/8-09). Lovely girls from Ohlsmyrens Kennel!

  NJCH
  Østheias Eend Jagter
  NJCH NUCH Sletthallens Cash Cash
  Sletthallens Salesgirl
  NJCH Østheia's Out O' Touch Berghøis Lotus
  Østheia's Touch O´ class
  SJCH
  Klokkerholmens
  Sue-Sine
  Heggebakken´s Smirre Kogtveds E Philip
  Mofjellets Fauna
  Ohlsmyrens Tyri-Vår NJCH Hallråàs Karras
  J Siri


 • 8/8 -09 Ska jag äntligen få min efterlängtade valp nu... I tisdags 4/8 föddes valpkullen och det blev 4 tikar & 3 hanar. Jag stod 4:a i tikkön, så överlever alla så hämtar jag en liten princessa om 8 veckor. Mamma är Roland "Ohlsmyrens" Ohlssons duktiga SJCh Klokkerholmens Sue-Sine & pappa NJCh Østheias Eend Jagter (NJCh NUCh Sletthallens Cash - NJCh Østheia`s Out O`Touch) så förhoppningarna på kullen är stor!

  Frippe
 • 29/7 -09 Fick besked på förmiddagen från Ingemar att hans unga drever Frippe som går lydnadskurs hos mej i sommar smet igår med koppel och sele på. När vi träffas på eftermiddagen för avslutning på kursen beslutar alla deltagarna enhälligt att vi sticker ut på skallgång i stället för traditionellt kursavslut.

  Vi sökte i 3 timmar men hittar tyvärr inget annat än kantareller, och till Briz glädje - en tjäder. De som var lediga enas om att träffas nästa dag för att fortsätta letandet.

  Till min stora glädje ringer Ingemar nästa förmiddag och berättar att rymmaren är uppkopplad. De har hittat honom på en annan mark lite längre bort. En drivande drever...

  Skallgångsgänget
  Skallgångsgänget hämtar andan och tar en slurk vatten innan det är dags att börja söka igenom nästa område.

 • 26/7 -09. Idag har jag varit till Östhammars JSK och skjutit Jägarduvan, en sportingtävling i Jägareförbundets regi, och jag vann damklassen! Inte så stor konkurans men dock, min första vinst. Final söndag 15/8.

 • 18/7 -09 Igår var Briz och jag till Rosersberg och sköt SM i sporting i bästa högsommarväder med sol och värme. Briz hängde med runt alla 12 stationer och låg i skuggan och väntade medan jag sköt. Många kommenterade att jag hade en väldans cool hund då hon slappnade av helt vare sig det var fullt bombardemang när 130 skyttar smällde på, grillmiddag eller upprop/prisutdelning med allt folk.

  Hur gick det för mej? Jo, jag kom inte sist och jag sköt 16 träff bättre än för 4 år sedan när jag var med (totalt 100 skott). Jag har inte satt min fot på en riktig sportingbana i år, så jag är nöjd. Det är rejält stressande att skjuta bland så mycket folk när jag annars bara skjuter med Torsti hemma i skogen, så jag behöver social träning på skjutbanan och får väl ha Briz som förebild :-)

 • 27/6 -09 Idag har Briz och jag kutat 5 km i skogen. Första rundan sedan 2/6 då hon opererades. Briz verkar läka fint. Hon hade ett litet bakslag på midsommarafton då hon gjorde ett tigerhopp över soffan... Hon låg och slumrade när hon hörde något ute och hoppade över ryggstödet för att snabbt kunna kolla upp läget. Det blev nog en rejäl slitning inne i såret så hon pep när hon klev upp och ner ur fåtölj och soffa på kvällen.

  Hon verkar dock ha lärt sig något för hon har låtit bli sådana övningar efter det :-). Vi har sakta ökat på promenaderna den här veckan så nu tyckte jag det var dags för en löptur. Jag kutar ju inte så fort så det blir inte någon större ansträning för Briz kropp, men huvudet får jobba då hon måste hålla sig bredvid eller bakom mej på stigarna.

 • 23/6 -09 I morse korsade rävmor vår väg hem med ett byte i munnen. Det var stort avstånd och svagt ljus så det var först när jag satt vid datorn som jag såg vad det var - en brax!


 • 18/6 -09 I morgon är det midsommarafton och regnet stilar ner... Inte för att det gör mej något för Torsti tätade taket idag :-)
  Jag tog sista stygnen i tisdags kväll på Briz och det ser ok ut. Besked kom från SVA om tumören som togs bort och den var "mest snäll" så vi väntar med nästa operation till efter jakten i höst.

  Briz sussar med tratten på i sin fåtölj
 • 9/6 -09. Briz lyckades i söndags under ett obevakat tillfälla skrapa så pass illa över operationssåret med tratten hon har kring huvudet att det blev inflamation i såret med feber och nedsatt allmäntillstånd som följd. Måndag morgon blev det en tur till veterinären där hon fick penicilin. Hon repade sig snabbt efter det och såret ser bra ut igen, så jag hoppas det får läka i lugn och ro så vi kan plocka stygnen i början på nästa vecka.
  Varmt tack! till proffsiga Gammelbyns Veterinärpraktik i Östhammar med Henrik & Anna Bohlin som är tryggheten själva att ha att göra med.

 • 6/6 -09. Briz är pigg och opertionssåret ser ut att läka fint. Det är juvret längst bak till vänster som är borttaget. Tyvärr sitter det även lite på höger sida, så framöver blir det en operation till.
  Jag har varit och röstat i EU-valet och hoppas att jag ger jakten i Sverige och Europa en bättre chans på det viset. Jag hoppas att du också gjort det! /Maud

 • 31/5 -09. Jag har hitta juvertumörer på Briz så på tisdag morgon blir det operation. Jag hoppas det ska gå bra så hon är i skick till höstens jakter & prov igen.

 • 12/3 -09. Stila skadade ett bakben så illa att hon fick somna in idag. Jag var ute i skogen med hundarna och såg inte vad som hände men troligen har hon sprungit in i en vass pinne eller sten, för patellasenan på höger bakben visade sig vara avskuren vid röntgen. Hon hade bara varit hos oss en dryg månad, men vi hade redan lärt känna henne som en älskvärd och väldigt lättlärd settertös. Briz och Stila trivdes väldigt bra ihop och hade mycket skoj. Nu får Stila jaga med Foxy och de andra i de sälla jaktmarkerna...

 • 8/2 -09. Vi har plötstligt blivit med irländsk setter. Huntmans Jossan "Stila" har flyttat in. I torsdags ringde Göran och frågade om jag ville ha Stila, en 1-årig irländsk settertik av jaktstam. Han och frun har börjat bli för dåliga för att ha henne kvar. Jag blev förståss väldigt förvånad och bad om lite betänketid, men efter några timmar ringde jag tillbaka och tackade ja så nu har vi Briz fått sällskap av en "röding".

  Rita som jag bokat valp efter är tom, så nu väntar vi till hösten i stället och hoppas det blir en engelsk settervalp till oss då.

 • 8/11 -08. Briz & jag har blivit uttagna till MFK's lag i Fågelhundsmatchen mot Vorsteh och Bretonklubbarna i distriktet och MFK vann!!! Vilken höst vi har haft.

 • 17/10 -08 Briz tar pris även på fällt! 3 ökl på SGSK's huvudprov på Långtora med domare Torbjörn Larsson!

 • 1/9 -08. Briz har börjat löpa idag, så nu blir det inga jaktprov på ca 4 veckor. Anmäler till MFK's prov i Sälen 27-28/9 och avbokar de proven som vi hade innan dess.

 • 30/8 -08. Briz har äntligen tagit pris på jaktprov vid 8 års ålder!!! Det blev 2 ökl fjäll på SSK's huvudprov i Ramundberget med domare Peter Bahlke från Holland! Jag hade tänkt köra hem efter provet mn övertalades att stanna på middagen med prisutdelning och där överaskades jag med att få Bullers Hederspris och Amatörförarepokalen". Helt otroligt och jag är så stollt!!! Tack alla fantastiska vänner för en oförglömlig kväll.

 • 5/6 -08. Vår älskade Foxy har fått somna in då tumören börjat växa igen. Vi saknar henne något enormt men är oerhört tacksamma för alla fantastiska år vi fick med henne och allt hon lärt oss. Hon skulle fyllt 14 år i augusti. Stort tack också till Ann-Sofie Lagerstedt med personal på Ultuna som varit helt fantastiska.

 • Foxy visades återigen i veteranklass på MFK's utställning i Garpenberg 9/6 -07. Hon fick 1 Hp och blev 3:e bästa veteran, slagen av en irländare och en gordon 4 & 5 år yngre :-) Domare Marina Bengtsson. Kritik: "En 13 årig veteran i fantastiskt gott skick. Feminint huvud, fullt av rastypiska detaljer. Utmärkt överlinje, välvinklad. Rör sig fantastiskt. Trevligt att se hunden i denna ålder och ändå i så gott skick" Typ och helhetsintryck Utmärkt. Mentalitet Ua." Vi är så stola över vår gamla älskvärda dam!

 • 25/3 -07 NJCh Borta Med Vindens Birk tog 3 VK i Norge. Här finns bilder!

 • Foxy visades i veteranklass på MFK's utställning i Garpenberg 10/6 -06. Hon fick CK och blev 2:a bästa Veteran, slagen av en 4 år yngre irländare :-) Domare Göran Fastén.

 • 1-2/4 -06 Birk tog 1 VK CK i kvalet 1/4 och blev 4 VK i finalen på provet i Meråker och är därmed Norsk Jaktchampion. Vi grattulerar Berit & Jon Magnar Aasan till framgångarna!
  För den som funderar på att skaffa valp, kan vi tipsa om att Birk är parad med Tyrieldens Speedy och valpar väntas första veckan i juni. Läs mer hos Tyrieldens Kennel

 • 18/3 -06 Birk tog 2 VK på Lifjellprøven med Berit som förare.

 • 27/10 -05. Foxy & Briz har fått vara statister i inspelningen av en Martin Beck-film som kommer visas på TV hösten 2006. Det var bara en scen, så det blir inte många sekunder, men en kul erfarenhet att få vara med om.

 • Nya bilder på Briz från höstens jakter.

 • Foxy opererades 23/8 -05 för en tumör i vulvan, stor som ett babyhuvud, och överlevde trotts dåliga ods då hon förlorat väldig mycket blod dygnen innan operationen. Hon återhämtar sig mycket bra, och redan knappa 3 veckor efter operationen är hon ute och tränar på rapphönsen. Hon är busig som en unghund. Vi får se vad de säger om framtiden vid återbesöket i början av november. Hur lång tid får vi innan tumören återkommer...

 • Juli -05. Birk har varit på utställning och fick 1 AK vilket innebär att det bara är 7 poäng kvar till jaktchampionatet.

 • "Miss Sophie" story uppdaterad juni -05

 • Foxy visades i veteranklass på NNFK's utställning i Alfta 5/6 -05 och slutade som 3:e bästa ES tik med CK. Inte dåligt av en dam på nästan 11 år! Domare Stephanie Giesecke.

 • "Miss Sophie" höfledsröntgades 11/3 -05 med resultat A.

 • "Miss Sophie" story uppdaterad mars -05

 • Birk har haft en bra helg på Lifjellprøven. 5/3 tog han 6 VK & 6/3 -05 blev det 1 VK med Cacit ! Stort Grattis till Berit & Jon!

 • Birk har blivit godkänd av NESK som avelshane.

 • Foxy's sida är uppdaterad med lite nya bilder.

 • Birk har haft en bra vinter på jaktprov med 3 VK & 4 VK.
      27/3 vann han sitt kvalparti, & 28/3 -04 vann han finalen! 2 x 1 VK!

 • Nya valp på gång! Miss Sophie född 18/2 -04.
Ohlsmyrens Rospiga


Borta Med Vindens Briz